From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Anette skal sige farvel til sin sikkerhedsnisse! Hvilken identitet skal du sige farvel til?

Kære Læser,

Jeg har fået et afbud, hvilket betyder, at jeg har en aller sidste plads i det ellers udsolgte mentor-netværk.

Kan du ikke deltage denne gang, inkluderer denne mail også et link til en interesse-liste, så du er den første der får adgang til tilmelding, når jeg starter en ny omgang mentor-netværk. 

For husk nu... Der kan være mange grunde til at tilmelde sig mentor-netværket. Det behøver ikke være fordi din hverdag er dum. Eller udmattende. Det kan også være, der bare skal ske noget nyt og du endnu ikke ved hvad.

Eller jo, det ved du jo nok godt. 

Det gør Anette Stender, som har tilmeldt sig mentor-netværket, i hvert fald. 


Mød sikkerhedsnissen med de fine drømme

Om end Anette lader som om, hun ikke ved det. For når der stadig er tåge i tankrne, behøver vi ikke at handle. For så føles det ikke som om, vi kan se klart.

Og så kalder hun sig selv en sikkerhedsnisse. Og sådan nogle har det jo med at gå langsomt frem. 

Men da hun sad i mit anneks i sidste uge til hendes bonus-session, var hun alt andet end en sikkerhedsnisse. 

Hun sprudlede. Hun grinede. Hun havde hele livet foran sig. Og et super godt fundament under sig. 

"Så nu skal der ske noget nyt, eller andet", som Anette siger. 

Måske noget med rosé. Eller et motorcykelkørekort. 

Anette er selvstændig regnskabskonsulent. Hun er også uddannet coach. Så hun ved godt, hvilke spørgsmål hun skal stille sig selv.

Alligevel kan hun ikke helt afsløre sine egne mønstre. (Og sådan er det for os alle sammen). Og så er Anette ret forelsket i sine sprudlende idéer.

Men. Det jeg hurtigt opdagede i sessionen i annekset var, at de forbliver luftkasteller. Som hun boltrer sig i, glæder sig over og smiler fra øre til øre over. 

Men hun bliver ikke specifik. Hun ringer ikke til køreskolen. For så punkteres den sprudlende ide, der hænger og er så lyserød og lækker som candyfloss.

Hvis hun bliver sepcifik, sniger frygten sig ind. Frygten for at hun ikke består. At det ikke går. At hun fejler. (Også selv om hun kan drikke den importerede rosé selv:).

Nu trækker vi i arbejdstøjet

Det bliver min opgave i netværket at holde hende fast lige der. I frygten for ikke at lykkes med de sprudlende drømme. Opdage alle de forklædninger det mønster tager på sig og pege på det igen og igen. Så hun ikke længere løber om hjørner med sig selv og så vi får punkteret de sprudlende luftkasteller og gjort dem til en sprudlende hverdag og virkelighed. 

Og. Så glædes jeg helt vildt over at netop sådan én som Anette har tilmeldt sig et netværk og ikke et coaching-forløb. For lige om lidt skal Anette møde den gruppe af erfarne og ressourcestærke kvinder, som har meldt sig ud over hende.

Jeg kender de fleste af kvinderne. Og ved at de er fulde af idéer til Anettes nye sprudlende hverdag. Faktisk bliver Anettes opgave nok primært ikke at løbe med dem alle. 

Det er erfarne damer med gode jobs og velfungerende selvstændige forretniger, der har tilmeldt sig. De kan insprere. Og der bor ikke helt den samme sikkerhedsnisse på deres skuldre. De vil kunne se, hvor klar Anette egentlig er. Og hvor kompetent hun er. Og så vil de ikke lytte til hendes frygt. For de ved, at hun kan klare både at skrabe knæene og tabe lidt penge, måske også blive skuffet. 

Det ved Anette ikke. Endnu. 

Men hun har meldt sig til mentor-netværket, fordi der skal ske noget. Også selv om hun har det godt. Livet er godt. Og netop derfor er der både tid og mental plads til nyt. 

Der er ikke noget mellemtilfredst, eller decideret træls i hverdagen. Anette har blot brug for inspiration og nogle nye, energiske bekendtskaber at følges med. Kvinder, der løfter. Måske bliver det oven i købet til et venskab eller to med den slags kvinde, hun selv har udviklet sig til og som man har lyst til at følges med resten af livet.

Hvilken identitet skal du sige farvel til?

Anette har skabt et solidt fundament. En god forretning, styr på privatlivet, en sød kæreste. Det er en stabil hverdag. Nu er hun klar til at bygge noget mere og andet på det fundament. (For andre i netværket, og i mit arbejde generelt, er det netop det solide fundament, der mangler, og sådan udfodres vi forskelligt).

For at tilføje det sprudlende, må hun sige farvel til den identitet, der står i vejen. Om det er sikkerhedsnissen, finder vi ud af. 

Men jeg ved, at det ofte er netop villigheden til at sige farvel til det, der giver os trygheden nu, der skal til for at vi kan genskabe os selv. 

Måske er det ligefrem den identitet vi identificerer os stærkest med, der holder os mest tilbage. 

I sessionen i dag så jeg skyggen af sikkerhedsnissen. Men i lyset - og varmen i annekset - sad en sprudlende solstråle, der længtes efter mere liv i livet og havde alle muligheder for at skabe det. 

Det behøver altså ikke gøre ondt, før at vi søger udvikling. Vi må også have det godt og blot være nysgerrige på mere eller andet. Længslen må være så uspecifik som "noget mere sprudlende". 

Sådan ser det ud for Anette, jeg og fællesskabet af kvinder:
  • Min opgave er at finde ud af hvilken identitet der står mellem nu og sprudlende.
  • Netværkets opgave bliver at inspirere og være de relationer, der tror på Anette, der løfter hende og hepper. 
  • Anettes opgave bliver at være villige til at give slip på gamle indetiteter og kigge dybt i mønstre, der måske nok en gang var gavnlige og hjalp (hvem ønsker sig ikke et sikkert og trygt fundament), men som hun ikke længere har brug for. 

Tre i én. Det er det, dette netværk kan.

Er du samme sted som Anette, eller et helt andet, men måske midt i livet, hvor gammelt skal dø for at nyt kan opstå, kan du stadig nå at tilmelde dig mentor-netværket, for der er netop kommet en plads til salg pga. en afmelding af personlige årsager. 

Jeg napper den sidste plads i mentor-netværket


Er netværket ikke for dig, så husk at det stadig er et vanvittigt relevant spørgsmål at stille dig selv med jævne mellemrum:

"Hvilken identitet skal jeg sige farvel til for at kunne træde ind i det næste, der venter på mig?"Kærligst, 

 

P.S. Måske passer datoerne for mentor-netværket denne gang dig ikke. Men tænker du, at netværket er noget for dig, næste gang det afholdes, så skriv dig på interesselisten. Det giver mig også en indikation af, om jeg skal tilbyde endnu et fællesskab allerede til januar eller om et år.

Klik herunder, så får du adgang som den første til nye datoer og tilmelding.

Du tilkendegiver din interesse ved blot at klikke på denne knap, så registreres resten af sig selv:

Jeg vil på interesse-listen til mentor-netværket