From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: 3 tegn på, at du ikke er i kontakt


Kære ,

Det værste ved ikke at være i kontakt, at være holdt op med at mærke efter, er netop det, at vi ikke ved det. Derfor får du i dag tre tegn på, at du er ude af kontakt, så du kan blive bevidst om, at det er muligt, at gøre noget andet. 


Tegn #1: Du siger alt for meget ja. Eller nej. 

Når du er ude af integritet, siger du ja, når du mener nej, overhører signalerne, der melder sig, når nogle sårer dig eller får ikke sagt fra, når dine grænser overskrides. Måske mærker du nej'et derinde et sted, men orker ikke at få det ud af munden. Måske er du så meget ude af kontakt, at du først bagefter hører nej'et indeni. Det kan også være at nej, er det eneste, der kommer ud af din mund. Fordi du ikke orker. du bliver den sure forældre eller den ufleksible kollega. Du glemmer at passe på os selv, kan ikke kende dig selv, men fortsætter ufortrødent i en hverdag, der føles lidt for stor til dig. 


Tegn #2: Du forsøger at kurere indre uro med ydre fikseri

Du ved godt, hvad der er godt for dig. Du ved, hvad du nyder, hvad der gør dig glad og hvad der nulstiller. Men fordi du ikke kan sætte ord på det lille kaos på indersiden, vælger du at rydde op på ydersiden i stedet. Der går to-do lister og arbejde i den. For kan du sætte ydre hakker, forsvinder den nagende fornemmelse på indersiden måske. Men selvfølgelig kan indre uro ikke kurereres med ydre kontrol og du kommer endnu længere væk fra dig selv, når du forsøger. 


Tegn #3: Overløbsventilen 

Kender du det, at du begynder græde i en situation, hvor du virkelig ikke har lyst til at blive berørt? Og hvor du bestemt heller ikke synes, det giver mening? Det kalder jeg overløbsventilen. Og det sker, når du har pakket for meget væk, for længe. Så er der ikke mere plads på indersiden, og du flyder over. Det kan også være din overløbsventil er vrede og du pludselig står og råber uforvarende af dine børn eller bliver edderspændt rasende over en alt for lille ting. Simpelthen fordi bægeret er fyldt. Du ved det bare ikke. 

Fordi du er ude af kontakt.

Måske genkender du dig selv i en, måske flere, af ovenstående? Når vi ikke ved, hvordan vi selv har det, bliver det svært  at tage ansvar og svært for andre at tage hensyn. Og det er en nedadgående spiral.

Derfor er vi nødt til at tjekke ind. Også, måske særligt, når vi mærker, at noget ikke helt er som det skal være, uden at vi ved, hvad det er eller hvorfor. 


Sådan tjekker du ind

I første omgang handler det om ansvar. Og langsommelighed. 

Du kan tage ansvaret for, at der bliver noget tid til dig. Noget bevidst tid, ikke tid du fylder med Netflix eller veninde-samtaler eller Facebook. Tid til dig. Sammen med dig. Hvor du er vågen. Altså bevidst sammen med med dig selv. Det kan være 10 minutter inden du går i seng eller som det første, når du er stået op. Det kan være en gåtur uden noget i ørerne, om end det ofte er sværere at tjekke ind i bevægelse, særligt hvis vi har været ude af kontakt i en tid. 

Tjek ind med tanker, krop og følelser:

  • Hvad sker der i mine tanker lige nu?
  • Hvordan har min krop det lige nu?
  • Hvilke følelser kan jeg identificere lige nu?

Slutteligt, spørg dig selv:

Hvad har jeg brug for lige nu / i dag?

Jeg har vedhæftet min guide til Tjek Ind, hvis du vil have en mere udførlig opskrift. 


Start en tjek ind-praksis sammen med andre

Vil du fordybe din tjek ind-praksis, afholder jeg fra d. 2. september et online forløb over zoom, hvor vi ugentligt tjekker ind kl. 5.30-6.30.

Når vi gør det sammen, sker der noget særligt. Ikke nok med at vi kommer i kontakt med os selv, vi kommer også i kontakt med andre og opdager, at vi ikke er alene. Den vished, og påmindelse, er en enorm støtte at gå ud i hverdagen med. Og endnu mere i de perioder, hvor vi er kommet ud af kontakt. 

Jeg vil så gerne, at du oplever den effekt, det kan have. Ikke bare at tjekke ind, men at gøre det sammen med andre. 

Morgener, der starter med et Tjek Ind og tid med os selv, bliver til de dejligste dage. Og uger. Og liv.

Kom med morgenhår og uden make-up. Kom som du er, lige rullet ud af sengen. Det er faktisk præcis, hvad konceptet går ud på. 

Vi starter 2. september og fortsætter 5 onsdage frem til efterårferien. Det koster kr. 1.500,- og kan betales i 3 rater. 

Læs mere om Tjek Ind Online her!


Du ønskes en dejlig søndag. Du kunne jo tjekke ind lige nu, finde en stille krog, bare 5 minutter. Jeg lover dig, at din søndag bliver smukkere. Ikke fordi du fikser noget. Men fordi du er i kontakt. Også selv om det måske er med noget svært. Eller uforståeligt. For når vi er i kontakt, kan vi rumme så meget mere, end vi tror.  


Kærligst,


P.S. Jeg tæller ned til d. 3. september. Ikke kun fordi jeg har fødselsdag, men også fordi du den dag får 42% rabat på alle online-programmer på hylden. I næste nyhedsbrev kan du læse om dem alle tre.

Vedhæftede filer