From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Har du kontakt? [Adventsgave #2]

- denne adventsgave har gjort hele forskellen for mig

Kære Læser,

Så nåede vi anden søndag i advent. Og en uge tættere på jul. For nogle er det glædeligt, for andre betyder det at nettet strammes og at vi løber endnu stærkere. Forhåbentlig har du, selv om det er helt modsat vores instinkt, sat farten lidt ned og mærket efter, også selv om ubehaget meldte sig.

Det var i hvert fald hvad første søndag i advent handlede om. 

Gik du glip af den første adventsgave, kan du få fingre i den lige her.

Denne anden søndag i advent får du en gave, som har gjort en markant forskel for mig i mit liv. 

I det øjeblik jeg glemmer at tjekke ind med mig selv, kommer jeg nemlig på afveje. Og afstår jeg fra at tjekke ind med, hvad der sker på min inderside og hvordan jeg egentlig går og har det, ender det altid med, at jeg forlader mig selv. 

At tjekke ind handler ikke om navlepilleri. Tværtimod. For det er ikke kun mig, men også mine relationer, der lider under det, så snart jeg ikke er i kontakt.

Når jeg ikke ved, hvordan jeg har det og hvad jeg har brug for, lider mine relationer meget ofte under det. Om det er så mine børn, der får et fur, eller jeg ignorerer mine veninders opkald, fordi jeg ikke orker at snakke, eller det er mit arbejde og arbejdsrelationer, som ikke får det bedste af mig, så har det en tydelig konsekvens, når jeg ikke er i kontakt med mig selv. 

Hvad end vi kalder det meditation, stilletid, refleksion eller et tjek-ind er ikke så vigtigt. Mange tror, at man skal gøre noget bestemt for at meditere, hvorfor de opgiver, inden de går i gang. Også selv om de har hørt, at det er godt for dem. Men meditation er mange ting og kan udføres på mange måder.

Jeg mediterer hver dag, og har gjort det 163 dage i træk i dag. Men jeg kalder det at tjekke ind med mig selv. Tjekke ind med, hvad der sker på min inderside. 

Ikke fordi jeg skal fikses. Men fordi jeg træffer sundere valg, bliver tydeligere omkring mine behov (hvilket gør mine relationer trygge), passer bedre på mig selv og tager personligt ansvar for min færden, kommunikation og grænser. 

Det gør hele forskellen. Hvad end det er juletid eller ej.

Derfor får du her anden søndag i advent meditationen Tjek Ind, fra pejlemærke #1 Langsommelighed i online programmet Følg dit Indre Kompas.

Du får med andre ord 17 minutter til dig selv. Hvis du altså vælger at lytte. Både lytte til meditationen, men endnu vigtigere til det, der sker på indersiden.

  • Lytter du én gang, er det bedre end slet ikke at gøre det. Om ikke andet for at du får en oplevelsen af, hvad jeg mener. For jeg kan skrive side op og side ned om, hvad min kontakt betyder for mig, men jeg vil langt hellere, at du oplever hvad kontakt til dig, gør for din hverdag. 

  • Lytter du et par gange om ugen, er du i gang med at opbygge en sund og støttende praksis for dig selv. Så du bliver bedre til at identificere din indre tilstand og deraf følgende behov. 

  • Lytter du hver dag, er du allerede i gang med en fast meditationspraksis. Det behøver ikke være sværere. 

Her er den guidede meditation Tjek Ind.

 Rigtig glædelig anden søndag i advent. Må du nu gå julen i møde med god kontakt til dig selv, og dermed til alle andre. For er det ikke, hvad julen i virkeligheden burde handle om?

Kærligst,