From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Det er gratis, når der ikke er vidner...
 Kære ,

De fleste af os har arbejdet med vores udvikling i 1-1 samtaler. Både på arbejdspladserne og i coaching-lokalerne. Men. Det kan være “gratis” både at få indsigten og sige det svære højt. Fordi der ikke er vidner.

På den måde, er 1-1 scenariet  langt fra den virkelige verden. I hverdagen indgår vi i relationer. De intime, de familiære og de kollegiale. Og gør vi ikke, er det vores største længsel. Ensomheden har aldrig været mere udbredt.

Er det ikke på tide, at vi tager udviklingen, ærligheden og dermed sårbarheden med ind i vores fællesskaber?

Det er netop det, uddannelsen til GruppeFacilitator handler om.

At skabe et trygt rum, der kan fungere som et virkelighedslaboratorium. Så vi øver os i at være mere os selv, sammen med andre, i stedet for i den fiktive situation, som 1-1 er.

Kender du det...

at du er helt høj efter at have udviklet dig sammen med andre mennesker i en gruppe?

Efter at have lært nyt på coach-uddannelsen eller deltaget på en workshop eller et retreat, hvor du opdagede at du ikke var alene med det, der var svært og som du kom til at gemme for verden?

Får du den samme oplevelse, når du bliver coachet 1-1?

Bevares, du får sparring, indsigt og bliver mødt med empati og stor støtte.

Men det der mangler er påmindelsen om, at du ikke er alene. Fornemmelsen af at andre hepper og vigtigst af alt, at du er blevet set som du er, og accepteret.

Ikke kun af din coach, som du har betalt, men af andre - helt almindelige - mennesker, som dig selv.

Hvad nu hvis du kunne skabe sådan et rum for dine klienter?

Hvis du kunne facilitere personlige udviklinsgprocesser, der skabte gennembrud, præcis som du gør 1-1.

Og du kunne gøre det for flere på én gang (=mere rentabel forretning).

Hvad nu hvis du kunne skabe en situation for dine klienter, som er tættere på den virkelighed, de lever i. Der vhor de skal handle på deres længsler og vise deres sårbarhed. 

Gruppen er det rum. I gruppen får vi et trygt virkelighedslaboratorium. Hvor vi kan øve os i at vise vores sårbarhed, vores styrker og vores smerte. Hvor vi kan øve os i at være os selv med alt hvad det indebærer. For det er menneskets dybeste længsel.


Når vi bliver bevidnet i den proces, opdager vi, at det ikke er så farligt. Vi opdager, at der er flere der hepper. Og, vi opdager at vi ikke er alene. Når vi tager den erkendelse med ud i verden, kan alt komme til at se anderledes ud. 


Det her er udgangspunktet…

GruppeFacilitator Uddannelsen tager udgangspunkt i tre niveauer, som også er dem, jeg certificerer ud fra, når de 7 måneder og 10 dages uddannelse afsluttes:

1. Værktøjer og struktur

Dette niveau har flere formål; evnen til at skabe tryghed i et rum og vigtigheden af at forankre viden og kunne bygge bro mellem læringsrum og virkelighed.

Det handler om at lære fleksible strukturer og kunne skabe variation i formidlingen, om øvelser, som aktiverer krop og følelser, fordi det er sådan, vi husker bedst og om at lære at stille de spørgsmål, der mest effektivt får os et spadestik dybere i de personlige processer.


2. Evnen til selvrefleksion

Når vi ønsker, at rummet skal være et virkelighedslaboratorium, ønsker vi også at skabe et rum, hvor alle må være dem, de er og have det, som de har det. I det rum opdager vi umiddelbare reaktioner og lærer mønstre at kende. Og vigtigere endnu, hvordan vi kan tage ansvar for reaktioner, så de ikke “spilder” ud som gift i vores relationer.

Det arbejde kan vi kun gøre i gruppen, hvis vi som GruppeFacilitatorer kender egne mønstre og reaktioner. At vi kan rumme modstand, ikke tager reaktioner personligt, men genkender, når vi selv bliver ramt. Det kræver en evne til selvrefleksion, en følelsesmæssig robusthed og mental fleksibilitet, som vi bruger meget tid på at opbygge på uddannelsen.

3. Resonans

Begrebet stammer fra musikkens verden. Når én stemmegaffel slås an og en en anden vibrerer, uden at de har været i fysisk kontakt. Det er det, gruppefacilitering kan. Skabe identifikation og genkendelse mellem mennesker. Så vi opdager, at det mørkeste og grimmeste i os, er vi ikke alene med.

Det er altid der, sårbarheden står sin prøve. Når vi viser os uden at vide, om vi bliver holdt. Det er også der gruppefacilitering bliver den rene magi. Hvor energien sitrer og mennesker føler sig set. Og det er én af menneskets dybeste længsler; at blive set, præcis som vi er.

Læs meget mere om GruppeFacilitator-uddannelsen her


BONUS:

Alle der tilmelder sig GruppeFacilitators får adgang til mit fundament for selvudvikling: Følg dit Indre Kompas. Det er samtidig også fundamentet for opbygningen af uddannelsen til GruppeFacilitator og derfor vil du have stor glæde af at have gennemarbejdet det på egen krop og i forhold til dig selv først (værdi kr. 2.400,-).


Har du brug for en afklarende samtale om, hvad uddannelsen kan gøre for dig og din forretning, om du er det rette sted eller noget helt tredje, så besvar denne mail, så finder vi en tid. Alle spørgsmål og overvejelser er velkomne.

Uddannelsen starter d. 14. marts og tilmeldingen lukker i næste uge, så tænk ikke for længe. Ræk ud og få en afklarende samtale. 


Kærligst, 

P.S. På søndag sender jeg dig link til to afsindigt spændende artikler om forskningen i hvad grupper kan. For der sker virkelig noget på det område i øjeblikket.