From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Derfor skal du kende flere ord for glæde - mød glædes familie og venner

Kære ,

Hvis du er interesseret i noget som helst, der har med følelser eller Følsom at gøre, er vi nødt tl at have en samtale om ordforråd. 

For det er kodeordet.

Kodeordet, hvis vi vil udvide vores følelsesmæssige kapacitet generelt og have mere glæde helt specifikt. 

Skru op for Glæden er første del i en serie af online programmer om grundfølelserne.

De udgives som en del af podcasten Føsloms mission om at give os den emotionstræning, de færreste af os voksede op med, men som er helt essentiel, hvis vi vil have en nær relation til både os selv og ikke mindst andre. 

Udvid dit ordforråd

Og hvad mener jeg så med ordforråd?

Ja, faktisk noget så simpelt som flere ord. 

Flere ord for glæde. Flere nuancer. Faktisk viser forskning, som jeg også referer til i online programmet, at i kulturer med flere ord for glæde, er mennesker gladere. 

Det understreger pointen om ordforråd. Hvis vi har flere ord til at beskrive vores følelsesmæssige tilstand, vil vi simpelthen opleve en større spændvidde i vores følelser. 

Og som sagt, har vi flere ord for glæde, og ikke mindst flere nuancer i vores sprog om glæden, vil vi også opleve mere af den. 

Det er derfor grundbogen om glæde bla. indeholder et omfattende afsnit om Glædes søstre. Mød dem her:

 • Lykke

 • Tilfredshed

 • Taknemmelighed

 • Ro 

 • Fred 

 • Lettelse

Hver af disse søstre har  fået et længere afsnit, hvor vi dykker ned i nuancerne for lige netop den følelse eller oplevelse. For at kunne nuancere. For at kunne skelne. Og i sidste ende opleve endnu mere glæde. 

I modul 2, som faktisk hedder Glædes Venner udvider jeg dit ordforråd yderligere. Her møder du:

 • Begejstring

 • Passion

 • Nydelse

 • Leg

 • Venlighed

 • Latter

Det vil sige, at du både møder glædes familie, altså andre følelser, der bor sammen med glæde og hvor det gavner os, at vi kan mærke nuancerne og dermed kan nuancere både det, vi føler og også hvad det er, vi længes efter. 

Derudover introduceres du også for glædes venner, som kan give os flere muligheder for at komme i kontakt med glæde. 

Jo flere af glædes venner, vi møder og inviterer indenfor i livet, jo mere glæde. Og sådan er det også med ordforråd. Jo større ordforråd, jo mere kendskab til dit indre følelsesliv og i dette tilfælde helt specifikt hele dit glædeslandskab. 

Det er derfor jeg har lavet podcasten Følsom. Og det er derfor, jeg har lavet Skru op for Glæden. Fordi min mission er at give os den emotionstræning, de færreste af os har fået med hjemmefra. 


Mere rigdom i det liv du allerede har

Jeg ved nemlig, hvad et udvidet ordforråd og dermed udvidet følelsesmæssig kapacitet betyder for dit liv, både det indre og det ydre. 

Det betyder mere rigdom og flere nuancer i alt hvad du oplever og føler. Og det betyder dybere forbindelse med andre mennesker. Fordi et vi virkeligheden længes efter er at mærke os selv, mærke andre og mærke livet endnu mere. 
Derfor skal vi lave emotionstræning. 

Derfor skal vi skrue op for glæden. For når vi først lærer én følelse bedre at kende, er vi allerede godt klædt på til at kende flere. 

Læs alt om Skru op for Glæden her


Husk frem til søndag får du 30% i premiere-rabat.

Og. Har du du spørgsmål eller er i tvivl om programmet kan gavne dig, så besvar endelig denne mail.

Kærligst,