From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: 3 myter om selvudvikling, du ikke skal tro på

- i dag handler det om quick fixes.

 

Kære Læser, 

På tirsdag udløber den særlige rabatpris på Følg dit Indre Kompas. Derfor får du de næste tre dage et nyhedsbrev, hvor jeg kigger nærmere på en myte om selvudvikling, som jeg mener, vi er nødt til at være mere ærlige om, hvis vi vil udvikle os. 

I dag får du myten om quick fixes, som de fleste af os faktisk kommer til at lede efter, også selv om vi med vores hoveder godt ved, at de ikke findes. 

Myte #1: "Hvis jeg bare finder det rette kursus/workshop/coach, så bliver jeg fikset..."

Og fortsættelsen til den myte: "Først når jeg er fikset og ok, kan jeg begynde at levet livet".

Det er quick fix industriens kanyle. Herfra suger den af os alle, fordi vi stadig leder efter quick fixes, selvom vi godt ved, de ikke findes. Fordi vi gerne vil hurtigt ud af smerten. Mellemtilfredsheden. Tvivlen. Kedsomheden. Ubehaget. Og så fordi den taler til de dele af os, som ikke føler, vi er ok, som vi er.

Men lad os slå én ting fast. Du er, som du skal være. Du skal ikke være mere, bedre eller anderledes. Hvis du skal noget, så skal du blive mere af dig selv. Smide skjoldende og facaderne. Give dig selv lov til at være den du er og drømme om det, du gør. Og øve dig i at være med alle dele af dig selv. Hvis du skal blive mere af noget, så er det mere hel. 

Der er ikke noget quick fix. Hvis der var, havde vi så ikke hørt om det? 

Der er værktøjer. Der er meditation, som træner vores evne til at være bevidste og nærværende i vores liv og dermed øger vores evne til at se mønstre. Der er dans og yoga, som får os ned i kroppen og ud af vores hoveder. Der er mantraer og citater, som inspirerer os til modige handlinger. 

Der er metoder. For nogle er coaching løsningen. Hvis de er villige til at lave arbejdet mellem sessionerne. Det er nemlig ikke sammen med coachen, at udviklingen er sket. Det er når du tager indsigten med ind i din hverdag og virkeligheden og med bevidsthed handler anderledes. For andre er healing og spiritualitet løsningen. Det er heller ikke et quick fix. de kræver også arbejde. Nemlig at vælge tillid. Og tage ansvar for at handle i overenstemmelse med den tillid. Hvis vi lader os heale men alligevel handler ud fra den sårede del af os selv eller stadig lader vores valg gennemsyre af frygt, så har vi ikke lavet vores del af arbejdet. 

Der er mennesker, der taler til vores hjerte. For det handler selvfølgelig også om udbyderen. Dem, der resonerer med noget dybere i os, kan helt sikkert støtte os bedre end dem, der blot til taler vores hoveder. Jeg tror på, at vi skal føle os genkendt. Vi skal kunne mærke den, vi vælger at give vores penge til. Men i sidste ende kan intet andet menneske fixe dig. Derfor skal vi ikke gøre andre til guruer. 

Der er kun én guru i dit liv, og det er nødt til at være dig. Ellers har du givet ansvaret for dit liv over til andre. Og det ender aldrig godt. 

Vi håber på quick fixes, fordi vi ikke er villige til at gå vejen. Til det lange seje træk. Men de små skridt i dagligdagen, er de mest afgørende. Det er der, vi bryder de gamle vaner. Det er den usexede del af personlig udvikling. Vedholdenhed.

De lag, jeg har skrællet af, er ikke en ham, jeg har smidt på en weekend-workshop. Jeg har måske nok fået store indsigter, men det er kun gennem kontinuerlig bevidsthed omkring det mønster og en daglig praksis over længere tid, at jeg har været i stand til at komme tættere på mig selv. Andre mennesker. Og livet. 

Det er derfor jeg har skabt Følg dit Indre Kompas. Som virkelig er et omfattende program. 9 moduler (incl. velkomst og teknik). 54 lektioner.

Men det er ikke fordi, du skal igennem det hele. Det er for at sikre mig, at der er et værktøj, der kan støtte dig, ligegyldigt om der er tid til fordybelse eller ej. Ligegyldig hvad din tilstand er. Ligegyldigt om du har 5 minutter eller 55 minutter. 

  • Fundamentet er e-bogen, der også er indtalt som lydbog. Den introducerer dig til pejlemærket. Derudover får du refleksionsspørgsmål til pejlemærket, så du kan relatere pointerne til eget liv. 

  • Så er der en daglig praksis, som kan støtte dit arbejde med pejlemærket i hverdagen. 

  • Der er en nødpraksis til, når du falder i. (For det er ikke et spørgsmål om hvis, det gør vi alle)

  • Og så er der 3 veje til forankring i hverdagen. En smuk plakat, der kan minde dig om pejlemærkets budskab, en playliste, som understøtter temaerne (fordi musik taler sit helt eget sprog og går dybt) og "de 7 bud", som er pejlemærket i helt kort form. 

  • Slutteligt får du også "Spørgsmål & Svar", hvor vi mødes online og taler om indsigter, udfordringer og tvivl.

Det kan synes overvældende, men faktisk er det den støtte og forankring, der er nødvendig. Hvis vi vil noget andet end endnu et quick fix. Hvis vi virkelig vil skrælle lag af og komme tættere på vores egne kerne. Kun på de måde kommer vi tættere på andre mennekser og på livet. 

Ja-tak, jeg er færdig med quick fixes og er klar til at gå hele vejen.

Du kan læse alt om Følg dit Indre Kompas og pejlemærkerne her


Du ønskes en dejlig søndag. Jeg er taget til England for ar arbejde i dybden med én af mine lærere efter at have haft personlige samtaler over Skype med jævne mellemrum de sidste år. Vi starter i morgen og jeg er ærlig talt lidt hudløs.

I dag skal jeg derfor en tur til havet. Jeg kører ned til kysten for at vandre et par timer og være i den storslåede natur. Det skaber ikke kun en følelse af tryghed og jordforbindelse. Det skaber også klarhed og forbindelse til mig selv. Jeg ved efterhånden, at det vigtigste for at turde skrælle lag af, er at jeg tør være i kontakt. Med det hele. Og ikke have et ønske om at fikse det, ikke at forstå det, men "bare" være med det.

Kærligst,