From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Sådan holder vi momentum - mit katalog til en daglig praksis (og et Tjek Ind i flere formater til dig)

 

Kære ,

Jeg er optaget af momentum i denne tid, hvor al hverdag er taget fra os. Derfor er vi nødt til at skabe vores egen struktur.

Det gør vi nemmest ved ritualer og gentagelse. Det giver tryghed i en uvis tid. Så hvis du ikke allerede har indført et ritual, så gør det nu. 

Du kan vælge fra mit katalog her, hvis du ikke har idéer selv:

 • morgenbad i hav eller sø
 • en kop kaffe i en solstråle før alle andre vågner
 • tøm dine tanker i en notesbog eller i et dokument på computeren (du kan også prøve 750words.com)
 • sæt dig til rette på yoga-måtten og mærk hvordan din krop har lyst til at bevæge og strække sig i 10 minutter
 • meditér med Tjek Ind eller din yndlingsapp i ørerne
 • gå en tur i dit nærområde og lyt til din yndlingspodcast - eller til naturen;)
 • lav to kopper kaffe og væk din partner og start dagen med at tjekke ind med hinanden (hvis du har en partner, hvis ikke, gør du det med dig selv på skrift eller indtaler lydfil)
 • hop på trampolinen i 5 minutter i nattøj
 • gå med bare tæer i græsset og mærk din krop
 • læs et kapitel i en yndlingsbog 
 • lav puslespil eller perler med dine små i nattøj
 • syng fællessang

Du har helt sikkert haft fine oplevelser i denne tid, som kan gentages og dermed udgøre et ritual. Der er brug for flere ritualer end ét. Ikke kun morgenritualer. Det handler om at have en daglig praksis, der støtter os i denne tid. Både strukturelt, men også med kærlighed, omsorg og tid til at tage os af alle de følelser og reaktioner, vi oplever. 

 

Har du brug for yderligere inspiration, og et guidet Tjek Ind, får du her optagelsen fra forrige uge, hvor overskriften var momentum. Vi talte om selvomsorg, daglig praksis og nødpraksis. 

Her er optagelsen Tjek Ind om MOMENTUM

 

 


Se optagelsen eller lyt til den indtalte version af Tjek Ind herunder, som kun tager 15 minutter. Du får den her endnu en gang, hvis du ikke allerede har downloadet den første gang, du modtog den her i nyhedsbrevet.

Vil du lave dit helt eget tjek ind, får du her en oversigt i PDF-format over de emner, jeg berører i et Tjek Ind. 

Tjek Ind Meditation, Lykke Rix.pdf

 

Og husk nu, det er ikke sikkert et Tjek Ind skaber ro eller føles behageligt. Det kan være det bimler og bamler, når du sætter dig ned for at være sammen med dig selv. 

Et Tjek Ind handler ikke om at fikse, hvordan vi har det. Det handler om at mærke efter, så vi kan tage ansvar for det og være i integritet. 

For mig dukker uro, tvivl, sorg og alt mulig andet op, hver gang jeg sætter mig. Så det er fristende at lade være. Men der er kontant betaling ved kasse 1. Nemlig i relationerne. Både den til mig selv og den til mine nærmeste. 

 

Lad os gøre det sammen.

Vi tjekker ind på zoom igen torsdag d. 23. april kl. 10-11.

Klik lige her 5 minutter før for at være med: https://zoom.us/j/98035284997

Ingen anden tilmelding nødvendig. 

Indtil da, så øv dig dig at tjekke ind med dig selv. Og se om du kan afsløre de forbandede forventninger om, at det skal være på en særlig måde. Det skal det ikke. Vi skal "blot" dukke op. Vende blikket indad i 15 minutter. Hvad vi ser er ikke så vigtigt, som at vi vælger at se. Og være i livet med åbne øjne. 


Kærligst,