From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Bider du "bare" tænderne sammen?

- eller tar' du ansvar for din tilstand...

 

Kære Læser, 

 

De fleste af os har lært at klemme ballerne sammen, skubbe det væk, der ikke kan fikses (det kan følelser sjældent) og forcere det, der ikke vil løse sig med flow. 

Det virker. 

I hvert fald til at starte med. 

Men regningen skal altid betales.

Enten opdager vi (det gør jeg alt for ofte), at vi i al den kamp og sammenbidthed er endt et sted, vi ikke ønskede. Men vi opdagede det ikke, fordi vi brugte al energi på at kæmpe. 

Ellers opdager vi, at vi står alene ved målet. Fordi kampen blev vigtigere end at få de andre med. 

I hvert fald er det sikkert, at regningen skal betales i form af udmattelse og overhørte følelser, der kommer til overfladen. 

Men.  

Der er en anden vej. Der er en anden måde at handle på.

Som er mere kærlig.

Mere konstruktiv.

Og som ikke koster. 

Men den kræver, at du tager ansvar. Ansvar for din tilstand. 

Og det har de færreste af os lært hjemmefra. 

At før vi behøver at handle, kan det være godt at give tid til at sidde stille et øjeblik. Eller give et kram. Gå en tur. Give det, der buldrer og brager, eller bare rumsterer, plads. 

At tage ansvar for sin tilstand handler om at gå gennem i stedet for udenom. Det handler om, at finde ud af, hvad der ligger under den pludselige reaktion udadtil. Eller den (irriterende ) tristhed indeni. 

Og så handler det om at give sig selv, det, du har brug for. 

I stedet for bare at mose igennem dagen, mens du skriver på regning og bruger den tredobbelte energi på opgaver, som du plejer at kunne løse med venstre hånd, lethed og glæde. 

Bare rolig, du skal nok få løst opgaven. På den halve tid af hvad du skal bruge i den dårlige tilstand, du befinder dig i. 

Du kender det godt. På dage, som er lyse, vil de fleste opgaver ingen tid tage. Men i dag bruger du timer på dem. 

Det er fordi du bruger (mindst) lige så meget energi på at holde den følelse fra døren, som du ikke vil forholde dig til. Men den suger al opmærksomhed, og energi, til sig alligevel. 

 

Så hvordan ville det være at tage ansvar for din tilstand først?

Det er ét af de helt afgørende spørgsmål vil stiller i Pejlemærke #4 om Ansvar, som vi er nået til i rækken af Tjek Ind morgenmøder. 

Tjek Ind: Pejlemærke #4 Ansvar

Pejlemærke #4 handler også om mod. Og om handling. Af den slags, hvor du måske skal holde op med noget i stedet for at skrive mere på to-do listen. Det handler om at sætte modig handling på en praktisk formel, som gør det tilgængeligt og overskueligt at være modig. Formlen hedder "det lille frie fald".

Pejlemærket handler om det personlige ansvar. Og om hvordan alt starter og slutter der. Handling uden ansvar bringer os meget sjældent derhen, hvor vi drømmer om at ende. 

 Måske har du lyst til at være med på onsdag? Det er sådan en dejlig måde at starte dagen på. Og jeg lover dig masser af inspiration til en helt ny, og lettere, måde at anskue ansvar på. 

 

Ja-tak, jeg vil lære at tage ansvar for min tilstand

 

Jeg sørger for et guidet tjek ind, inspiration til din inderside og helt sikkert et personligt spørgsmål, som kan give dig et lille skub hjemad og indad.

Og så kan vi lige nå at ønske hinanden god jul. Og måske tale lidt om at tage ansvar for vores tilstand til de der julefrokoster med familien...

 
Kærligst,


P.S. Er du nysgerrig på GruppeFacilitator Uddannelsen? Så kom med til et Tjek Ind morgenmøde og opleve gruppefacilitering i sin reneste form.

Jeg vil gå så langt som til at sige, at det giver et renere indtryk end jeg kan skabe på infomøder.

Du kan deltage ganske gratis.

Og så tar' vi efterfølgende en personlig snak om, hvordan du kan bruge gruppefacilitering i dit arbejde. 

Tilmeld dig ved at besvare denne mail. Så sender jeg dig link til registrering.