From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: At være bange for lyset... [Adventsgave #3]

- denne søndag vil jeg tale om et tabu

Kære Læser,

Denne søndag har lyst til at tale om lidt af et tabu. Nemlig frygt.

Min oplevelser er, både privat og professionelt, at vi er bange for at være bange. 

Faktisk kendte jeg ikke frygt i mit eget system indtil for ganske nylig. I 2018 rykkede frygten virkelig ind, foranlediget af en grim oplevelse i foråret.

Der var jeg virkelig bange, faktisk følte jeg mig truet på min eksistens, mærkeligt nok fordi det handlede om min boligsituation. Men lige siden jeg forstod, at det jeg mærkede der, var frygt, forstod jeg, at jeg ofte var bange. Uden at vide det. Eller måske uden at ville erkende det?

Men inden vi går i gang med 3. søndag i advent, skal du have mulighed for at få fingre i de tidligere adventsgaver.

1. søndag i advent: E-bogen "Læn dig ind i ubehaget"

2. søndag i advent: Meditationen "Tjek Ind"

 

3. søndag i advent

Jeg har i mange år har stillet spørgsmålet "hvad er du bange for?" i mine coaching-sessioner. 

Svaret er det samme (næsten) hver gang: "jeg er ikke bange". 
 
Jeg vælger ikke at stille et nyt spørgsmål, men lader i stedet stilheden tale. 
 
Hvorefter klienten 9 ud af 10 gange svarer: "Men jeg er bange for...". For vi er bange. Faktisk virkelig bange, tror jeg. Men vi har lært ikke at mærke frygten; "der er ikke noget at være bange for", "du vil ikke være en tøsedreng" eller "prøv nu bare alligevel". 
 
Det interessante er dog, at det ikke er alt det mørke, vi er mest bange for. Men lyset. At det går lidt for godt (Janteloven), at skille os ud (højt at flyve, dybt at falde...) eller at skabe noget unikt (vi har set den grusomme dom, der kan falde på Facebook ned over dem, der mener noget andet).
 
Marianne Williamson taler om vores lys. Og det er netop, hvad din 3. adventsgave handler om. Frygten for vores lys og at når vi gør os selv mindre, gør vi også andre mennesker mindre. 
 
 

Gaven i lyset

plakat-800x500px.pngDet er netop, hvad denne 3. adventsgave - en plakat med ét af mine yndlingscitater af Marianne Williamson - skal gøre. 
Download den lige her. 
 
Som du kan læse af titlen på filen er også denne adventsgave fra mit online program Følg dit Indre Kompas.
 
Nærmere bestemt Pejlemærke #3, der handler om alle de måder vi er ude af integritet med os selv, og om det lys og de talenter vi hver især har.
 
Her præsenterer jeg også en af mine store inspirationskilder Gay Hendricks og hans teori og værktøjer om det han kalder Øvre Begrænsninger (som i virkeligheden er det, der forhindrer os i at turde leve livet fuldt ud og være den, vi er).
 
Du kan læse meget mere om de forskellige pejlemærker og Følg dit Indre Kompas her.
 
Tilbage er der blot at ønske dig en glædelig sidste uge inden jul.
 
Lige om lidt er det juleferie. Mange af os pakker os selv lidt væk og dæmper lyset sammen med familien, for ikke at støde nogen eller skabe konflikt.
 
Men måske var det i år, vi ikke bare skulle tage de andre i hånden rundt om træet, men også os selv og give lov til at være den, vi er (der er alligevel ingen andre, der giver os den tilladelse)...
 
Kærligst,


P.S. Jeg har netop åbnet for tilmelding til næste års coaching-gruppe. Der er kun den ene. Denne gang har jeg valgt at afholde forløbet om aftenen. Se datoer og al anden information her. Og husk, resten af året får du 6 måneders coaching og online program til en helt speciel earlybird-pris på kr. 7.500,- som også kan betales i rater.