From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Her er Nytårsrefleksionen 2021!

du og dine ønskes et smukt og glædesfyldt nyt år


Kære Læser,

Det har været et lærerigt år. På den måde, hvor det er sjovest at se tilbage og ikke altid var lige nemt at være i. Men hvor jeg har urimeligt meget at være taknemmelig for. Og hvor de smukkeste ting kom af det sværeste. 

Måske har du også lyst til ar reflektere over, hvad livet lærte dig i 2021?

Så får du her den efterhånden snart klassiske nytårsrefleksion:

nytårsrefleksion_lykkerix_2021.pdf

Til en times stille refleksion. Eller til at starte fine samtaler nytårsaften?


DEN UDVIDEDE VERSION: Følsoms Nytårskur

Sidste år lavede jeg en udvidet version af nytårsrefleksionen. 8 korte podcast-afsnit som dykker dybt i året, vi siger farvel til og året, der kommer. Jeg deler mit år (2020) som eksempel. Og det har været overraskende indsigtsfuldt og fint at dele. Håber du vil lytte med?

Og. Jeg har lavet 8 smukke refleksionsark (hvor du blot skal indsætte et nyt årstal), som alle er tilgængelige i Følsoms Facebookgruppe allerede nu. Du finder alle 8 ark, ved at klikke på "mere" i menuen for oven, derefter "filer" og så får du en oversigt over al materiale. Gå endelig ind og lad dig inspirere!

Jeg har i går og i dag lavet min første udgave af nytårsrefleksionen for året, der er gået. Måske kan den tjene som lidt inspiration til din egen nytårsrefleksion.

Jeg laver den flere gange. Både for mig selv, sammen med familien og til nytårsaften. Det fordyber svarene. Der er gentagelser, og det betyder, at det er det vigtigste, og så dukker der nye nuancer op, hvilket giver året så mange flere farver. Og så nærmer jeg mig langsomt ønsker, mål og løfter for 2022. Dem deler jeg senere. 


I 2021 har jeg været taknemmelig for...

  • At undervise mere i Sofias Hus, som er blevet en stor, lækker velsmurt maskine i år. Det var også i år, at jeg startede Sofias Komnsulenthus op og det har været fedt at starte noget nyt op sammen med andre. 

  • At lægge mig til at sove ved siden af min kæreste hver aften og dele hverdag med ham. Nu har vi boet sammen siden april og jeg er stadig meget bevidst om den taknemmelighed, når jeg lægger mig til at sove ved siden af ham. 

  • Min søn. Han har taget et kvantespring i år i sin udvikling og i at være menneske. Er gået fra barn til ung og hans refleksioner, hans livssyn og hans tilgang til sig selv, andre mennesker og livet gør mig så stolt. 

  • At rejse igen. Vi var i Frankrig i sommer og sige farvel til det hus, som mine forældre har haft i 20 år. Jeg var i Andalusien og Malaga og arbejde med Sofia og jeg var overrasket over, hvor meget det betød for mig at være af sted. Og slutteligt, var jeg i Norge på ski med Morten inden jul og jeg savner virkelig både fjeldende og horisonten og at være ude hele dagen. Og så har jeg været på skønne ture i Danmark. Der skal være flere rejser og smutture i 2022. 

  • Tid udenfor. Naturen har været min bedste nulstiller i år. Ikke kun gennem morgenbadning året rundt, men også gåture, vandring og nusseri i haven. Jeg har fysisk trukket vejret dybere og det minder mig om at komme tilbage til mig selv. Om og om igen. 

  • Min krop. Jeg gik i gang med træningen igen efter mange års alt for sporadisk indsats. Det har ikke været sjovt hele vejen igennem, men her i slutningen af året er jeg endelig ved at finde ud af, hvad der virker for mig. Og jeg arbejder hen i mod en sund og stærk krop og opdager også her mange mønstre og overbevisninger, som har gemt sig godt. 

  • Mit strikketøj. Ja, så hoppede jeg med på bølgen. Jeg bruger strikketøjet i stedet for at scrolle skærm, jeg bruger det til at berolige mig selv og jeg bruger det at minde mig selv om, hvor glad det gør mig at skabe ting. Og det at bruge hænderne og have et smukt materiale mellem hænderne er ren lise for sjælen. Jeg er hooked. 

Noget af det mest betydningsfulde, der skete i 2021 var...

  • Vi flyttede ind i drømmehuset. Et sort træhus med plankegulve, brændeovn og plads. At flytte ind i dette hus, er sådan en skøn ramme om min hverdag og  har givet mig en større følelse af tryghed, end jeg kunne have forestillet mig. 

  • Min kærlighed til Morten blev dybere. Det gjorde nas og krævede at vi begge strakte os og kiggede dybt i os selv. At møde op i kærligheden, også når det er svært, er noget af det mest meningsfulde, jeg har oplevet. Og der er meget at lære endnu. De gamle mønstre er insisterende og finder hele tiden nye forklædninger. 

  • At mine børn har det godt. Begge mine unger stortrives i hver deres hverdag. Desværre er jeg langt væk fra den enes hverdag, men hans glæde og trivsel er vigtigst. Og så finder vi nye måder at være sammen på. Det er i hvert fald min ambition i 2022.


Det vigtigste jeg lærte i 2021...

Jeg troede, jeg var tryg. Men nej, den tryghed, jeg har mærket i år har fået mig til at tænke, at de sidste mange år har været mere overlevelse end levet liv. Det er en sorgfuld erkendelse, men det vigtigste er, at jeg skal huske at træffe valg, som skaber tryghed. Fordi det har resulteret i en grundglæde, jeg ikke har mærket i mange år. 

Konklusionen på 2021 er, at jeg har bygget fundament. Og det er vigtigt, men til tider også svært, arbejde. For det skal bygges på kerneværdier, på den jeg er i dag og på det vigtigste. Det kræver, at jeg er vågen og derfor har dette år også været et introvert ét af slagsen, hvor jeg har fokuseret på det helt nære og på hvad der i dag er vigtigt for mig.


Hvad har du oplevet og lært i 2021?

Har du svært ved at huske dit år, så frem med telefonen og kig dine billeder igennem. Men glem ikke hverdagen, den er der måske ikke så mange billeder af, men den er det vigtigste. I hvert fald for mig. 

Du ønskes et smukt nyt år. Må det bringe dig kærlighed, glæde, fællesskab, kontakt til din inderside og ro. Det er i hvert fald noget af det, jeg ønsker for 2022. 

Rigtig godt nytår!
 

Kærligst,