From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: 3 fejl de fleste begår, når de vil (ud)bygge deres netværk

- og hvordan du sørger for aldrig mere at føle dig alene i din forretning

- og sådan sørger du for aldrig mere at føle dig alene i din forretning


Kære Læser,

For 10 år siden sad jeg inde i Kødbyen sammen med en god kollega. Vi ville starte et netværk og var i gang med at udarbejde kriterier. 

 • Vi skulle lave noget forskelligt og have forskellige målgrupper, så vi ikke havde samme kunder
 • Ikke alle skulle kende hinanden
 • Vi skulle alle være godt i gang med vores forretninger, men ikke nødvedigvis samme sted

Vi rakte ud til en del mennesker dengang og endte med at være fem. Vi kaldte gruppen for Next Level, fordi det var det, vi ville hjælpe hinanden med. Hele tiden at flytte os selv og vores forretninger til det næste niveau. 

I dag ses vi stadig. Om end vi kun er 4 tilbage. Og jeg har lært og udvilket så mange ting i min netværksgruppe.

Det var her jeg blev så tryg ved ét medlem, at vi valgte at investere i et smukt lokalefællesskab sammen. Det er her jeg har dlet mine fiaskoer og mine succeser. Og. Det er måske de mennesker, der har fulgt mig mest kontinuerligt over de sidste ti år.

Nogle gange taler vi mest om vores privatliv. For når privatlivet fylder i livet, fylder det også i forretningen. Og har man et sted at blive hørt og set, kan det også skabe plads til forretningen.

De kender mig. Godt. Og jeg kender dem.

Ofte, når vi deler vores møder på de sociale medier, får jeg spørgsmål om, man kan blive medlem. Og om jeg har fif til, hvordan man opretter sit eget netværk. Fordi SÅ mange solo-selvstændige savner et netværk. 

3 fejl mange begår, når de vil udbygge deres netværk

Desværre kommer vi ofte til at begå nogle fodfejl, når vi vil sammensætte et netværk. Derfor peger jeg her på tre fejl, du skal være opmærksom på, hvis du vil lave  eller udbygge dit eget netværk. For et netværk er ikke bare dem, du bedst kan lide eller som du har taget en uddannelse med. Vil man støtte hinanden er der et par ting, som det er vigtigt at være opmærksom på at undgå:

 • at vælge mennesker, du føler dig helt tryg ved.
 • at vælge mennesker, som er det samme sted som dig.
 • at vælge mennesker, der laver det samme som dig og har samme målgruppe.

Lad mig tage dem én ad gangen. 

 1. Hvis du vælger mennesker, du føler dig helt tryg ved, fordi du fornemmer, at du har meget til fælles med dem og at I tænker ens, såer der også en risiko for, at I har de samme hæmmende overbevisninger. Når du ser på andre, og tænker "du er ok, jeg er ok", så vælger du ud fra behovet tryghed og det er ikke altid bedst for din forretning.

 2. Ofte ender vi også med at danne netværk med mennesker, som er helt det samme sted som os selv. Det betyder, at I ikke kan tilbyde særligt mange forskellige perspektiver, Vælger du eksempelvis i stedet at være i netværk med én, der har været i gang i 10 år, vil de med stor sandsynlighed have nogle andre input til dig. Og er du i netværk med én, der netop er startet, har du meget at bidrage med og bliver selv mindet om, hvordan det var at starte op, og hvor meget du egentlig ved nu. 

 3. Slutteligt, når du vælger mennesker, som laver det samme som dig selv, får du heller ikke nye perspektiver på vores forretning. Der er simpelthn alt for meget gratis inspiration, du går glip af. Det kan godt være de tilbyder produkter til en andne målgruppe men at versionere det, de sælger, til et produkt i din egen forretning, er en meget effektiv måde at få nye produkter på hylderne. 

Og så er det du spørger: "Jamen Lykkke, hvor finder jeg så et netværk udenfor min komfortzone?" Og det ved du jo nok, at jeg allerede har et svar på. For det er nemlig kodeordet. Udenfor komfortzonen. Det skal kræve lidt mod at spørge. Og det kræver også, at vi tror på, at vi selv har noget at tilbyde.


Sådan finder eller udbygger du dit eget netværk

Der er flere muligheder.

Du sætter tid af til at række ud til mennesker og bruger tiden på at formulere en klar ramme og et klart formål. Finder både mod og værdi frem. 

Men der er også en anden løsning. Som ikke nødvendigvis giver dig en hel netværksgruppe. Men som med garanti præsenterer dig for mennesker, du nok ikke selv havde rakt ud til:

Du tager på kursus, på uddannelse eller på mit mentor-retreat.

For der vil du helt sikkert møde mennesker, som ikke er det samme sted, som ikke har den samme forretning og som ikke er som dig. Og når du så samtidig ser dem i en situation, hvor de også udvikler deres forretninger, hvor de også er sårbare og i tvivl, hvor de lykkes og inspireres, vil det være en buffet af inspiration til dig selv og din egen forretning. 

Og det er ikke så lidt at få med ud over al det åbenlyse ved at gennemgå de øvelser, jeg har planlagt, at lave din egen praksis, du kan læne sig ind i 2022 på både de gode og de dårlige dage og så selvfølgelig adgang til mig som erfaren coach, facilitaor og udvikler af koncepter, grupper og uddannelser. 

Alligevel er det ikke en gang det bedste ved netværk. Det bedste er at opdage, at vi ikke er alene.

Og det garanterer jeg, at du mærker helt ind i knoglerne, hvis du deltager på mit mentor-retreat i slutningen af januar 2022. 


På menror-retreatet får du...

To dage på badehotel med fuld forplejning og fuldt fokus på din forretning 2022.

Få støtte og inspiration til din forretning og forlad retreatet med:

 • en klar målsætning for 2022 i din forretning - eller et knivskarpt fokus på det projekt, som vil gøre den største forskel for dig
 • sparring på dine største forhindringer, tvivl og frygt, så de ikke kan styre dig fra det ubevidste
 • en daglig praksis og en nødplan, som kan støtte dig når, ikke hvis, du falder i
 • action på det vigtigste, eller første, skridt hen i mod det, der kan gøre den største forskel (også kaldet røv-i-sæde)
 • et netværk og inspiration fra ligesindede, som hepper på dig hele vejen

og så selvfølgelig mig som din mentor og facilitator hele vejen - jeg har 15 års erfaring som coach, facilitator og underviser og deler ud af det hele. Så medbring alle dine spørgsmål, også til konkrete forløb, workshops, idéer og ønsker. 

Det hele kombineret med lidt hverdagsluksus, tid til refleksion, indsigter i dine personlige mønstre og afprøvning af effektfulde praksisser, du kan tage med hjem og bygge dit 2022 på. 

Ja-tak, jeg skal med på mentor-retreat


Har du spørgsmål, så tøv ikke med at besvare denne mail. Jeg vil elske at bygge netværk og skubbe dig og din forretning ud over rampen i 2022. 

Kærligst, 

 

PS. Vidste du, at du frem til på mandag får en gratis plads på mit mentor-retreat, når du tilmelder dig GruppeFacilitator Uddannelsen. Du kan læse alt om uddannelsen her. Vi starter til marts.