From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Ved du, hvad det vil sige at "rydde op baglæns"?

Kære ,

Kender du det? Du er endt i et skænderi, er kommet med en uheldig bemærkning, eller måske er du kommet til at såre en anden? Det var aldrig din intention. Men nu er det alligevel sket. 

Det gør jeg. Og det gør lige ondt hver gang. Derfor kan vi godt have lyst til at lukke ned og af. Få det til at gå væk ved at kigge væk og vente på, at det går over.

Det gør det bare sjældent. I hvert fald når vi at tænke på samtalen, situationen og det andet menneske virkelig mange gange inden da. Den værste slags tankespind.

Og, selv om det går væk med tiden, så er der ikke ryddet op.

Det betyder, at det larmer i relationen efterfølgende. Som alt usagt gør. Og det betyder også, at endnu en konflikt, misforståelse eller udvanding af relationen kan ske meget hurtigere, fordi vi har fået et følelsesmæssigt blåt mærke og bliver mere fintfølende overfor selv de mindste ting.

Derfor skal vi lære at rydde op baglæns i vores relationer.

Det er endnu en slags ansvar, som vi skal lære at tage os ganske alvorligt af, hvis vi vil have dybe, trygge og meningsfulde relationer. Nogle gange kan denne slags oprydningsarbejde ligefrem fordybe relationen, fordi vi bliver enndu mere trygge ved hinanden, når vi også kan have de svære samtaler.

Det handler denne søndags episode om.


Om podcasten: Sådan rydder du op baglæns [soloepisode med Lykke Rix]
 

Denne episode handler om at rydde op baglæns. Og det er aldrig for sent. Faktisk kan det nogle gange give god mening ikke at tage samtalen med det samme, hvis den ene eller begge parter er meget ramt. 

Når du rydder op baglæns, går du tilbage til den person, du tilbage til den person, du havde en konflikt eller uoverensstemmelse med, eller hvor du har en fornemmelse af, at relationen ikke er helt ok længere.

I episoden hører du om, hvad vil det sige at rydde op baglæns, og hvordan man gør. Du hører også mere om, hvorfor det kan være en fordel at vente med at rydde op i relationen.

Jeg guider til hele vejen igennem oprydningsarbejdet:

  • sådan regulerer du dig

  • sådan relaterer du dig

  • sådan ræsonnerer du over situationen.

Du lærer blandt andet metoder til at regulere dit nervesystem og til at rammesætte den samtale, som kan være svær for mange at tage hul på.

Lyt til podcasten Følsom her 

eller på din foretrukne podcast-platform. 

Husk også, vi forstætter samtalen om episoderne i podcasten inde i
Facebook-gruppen Følsom. Så kom endelig med ind og blive en del af fællesskabet.

Vil du med til foredrag?

Vi skal mødes LIVE. I København (denne gang, jeg tænker at jeg kommer til Jylland senere, hvis der er interesse for det).

Derfor holder jeg d. 27. februar et foredrag, hvor vi taler om

  • at bygge følelsesmæssigt fundament

  • at tage ansvar for vore følelser

  • sårbarhed i praksis

Der bliver både tid til dialog, oplæg, refleksion og delinger. Jeg glæder mig helt vildt.

Du kan købe din billet lige her


Ha' en smuk søndag og vinterferie, hvis du har ferie.

Jeg er igen på ski, denne gang i Østrig, hvor jeg skal være instruktør igen. Og nyde særlig kvalitetstid med mine to unger på én af de absolut bedste måder, vi kan være sammen på.

Kærligst,


PS. Står du midt i en livskrise - eller kender du nogen, der gør - så husk at jeg tilbyder både individuel coaching og par-coaching i livskriser til at hjælpe jer gennem de store følelser og få beroliget nervesystemet i de svære tider. Det kan gøre en verden til forskel. Både for den svære tid og for den fremtid, der er ude på den anden side. Læs mere her eller besvar denne mail.