From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: De forbandede forventninger

- når det eneste vi behøver at love os selv er; at møde op

 

Kære Læser,

 

Hvad vil det egentlig sige at tjekke ind?

Mange tror, at vi mediterer. Det gør vi måske også. Men for mange af os, er begrebet meditation ren dynamit for vores forventninger. Så skal ro og indsigt medfølge. Så skal resultatet føles på en særlig måde.

Derfor forsøger jeg at undgå begrebet meditation. Og taler i stedet om at skabe kontakt. Med din inderside. Ikke med det formål at du skal have det på en bestemt måde. At du skal fikses. Eller det skal ende med et bestemt resultat. 

Kontakt er, bare kontakt.

Det handler om at skabe kontakt med din egen inderside. Med dit system. Sådan som du hunderedevis af gange i løbet af en dag skaber kontakt med andre mennesker. Tjekker ind med dem.

Men har vi egenltig en praksis for at tjekke ind med os selv?

 

Bevidsthed

Vi tror, vi ved, hvordan vi har det. Indtil vi flejner på barnet, ikke gider arbejdet eller står og sluger en halv plade Marabou i køleskabsdøren. Uden overhovedet at have smagt den. 

Det er ikke stormvejr hver dag. Og der behøver ikke være noget galt. Det kan være vi blot bliver endnu mere bevidste om, at vi er glade og tilfredse den dag. Det er heldigvis sådan med de "rare" følelser, at de vokser, når vi mærker dem.

Det kan også være vi opdager, at vi faktisk er frustrerede, utålmodige, triste eller vrede. Måske ved vi ikke over hvad, men når vi opdager, og giver plads til de følelser, så har de det med at blive mindre. Det er smart. Men sker kun, når vi bliver bevidste om følelserne og tillader at mærke dem. 

Derfor tjekker vi ind. For at opdage, hvordan vi har det. Ikke fordi vi så skal have det anderledes. Men for at kunne tage ansvar for, hvordan vi har det. Give os selv det vi har brug for, så andre ikke skal tage det ansvar. Eller den reaktion, som er vores egen. 

 

Forbandede forventninger

Det er forventningerne til at tjekke ind, som gør, at vi ikke er i kontakt hver dag. For vi forventer ofte, at noget vil ske. 

Vi tjekker oftest ind, når det er svært indeni. Med en - måske ubevidst - forventning om, at vi så får det bedre. Mere ro, mere afklaret. Eller måske bare med en forventning om, at vi finder ud af, hvordan vi har det. 

Men det er ikke sikkert. I en samtale den anden  dag beskrev en klient det som "en flimsen". Noget ligegyldigt. 

Og det må godt være ligegyldigt. Det må være det hele. 

Nogle gange - uden at jeg vil skabe nye forventninger - sker der noget over tid.

Men hvis vi kun møder op, fordi Lykke siger, at efter 3 uger, så sker der noget. Ja, så er det kun de forbandede forventninger, som sker. 

 

Mød op

 

Jeg tænker på et Tjek Ind som at møde op. 

Det eneste jeg skal i de 15 minutter, jeg tjekker ind, er at møde op. Sætte tiden af. Fysisk slå røven i sædet. Og blive siddende.

Hvad der sker, hvorfor det sker og hvordan det sker, skal jeg ikke forholde mig til. Jeg skal bare møde op.

Og medbringe min nysgerrighed. Ikke min dom. Ikke min præstation. Og da slet ikke forventninger.

Jeg har lige læst en bog med dette vidunderlige citat:
"ten minutes a day is not too long to spend finding yourself, Glennon. For God's sake, you spend 80 minutes a day finding your keys".

Vi møder op. For det er netop det signal, som er afgørende. At vi tager os selv så alvorligt, at vi møder op på vores egen inderside hver dag. 

Det gælder for resten ikke kun Tjek Ind. Men alt andet, du gerne vil skabe hver dag.

Hvis vi bruger en time hver dag på det, der er vigtigt for os, vil det flytte noget. Særligt hvis det eneste vi har gjort indtil nu, er at tænke på det, vi gerne vil skabe. Også selv om vi har brugt ti timer om dagen på at tænke på det.

En time. Det er lang tid. Jeg ved eksemplevis nu, at jeg dag efter dag kan nå at skrive 1500-2000 ord hver dag. På blot en time. Hvor jeg slår r... i sædet. Møder op. Og bliver siddende. På 3 måneder er det en bog!

 

Tjek Ind

Et Tjek Ind varer kun 15 minutter. Hvis ikke corona har lært os andet, så har det i hvert fald lært os noget om tid. At vi har masser af den. Vi skal blot vælge, hvad vi bruger den til. 

Og så møde op. 

Vil du møde op sammen med os andre, så tjekker vi ind i morgen d. 23. april kl. 10-11.

Klik lige her 5 minutter før for at være med: https://zoom.us/j/98035284997

Ingen anden tilmelding nødvendig. 

Og har du kun de 15 minutter, så mød op i dem.

Har du lyst til at blive frem til kl. 11, så taler jeg om 6. pejlemærke - Tillid - derefter. Det er god timing. For tillid synes at være noget af det første, der ryger, når forandring (og frygt) flytter ind. 

Og skal du ikke være med til at tjekke ind i morgen, så kan du måske belsutte dig for et andet sted i livet, hvor du møder op. Hver dag. Uden de forbandede forventninger. Men for at ære dig selv. Dine længsler. Og din skaberkraft.


Kærligst,