From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Om at give slip før nyt kan vise sig...

- og derfor bliver dette hold GruppeFacilitatorer også det sidste


Kære Læser,

Der er et særligt vacuum, som vi er bange for. Men tør vi ikke stå der, kan vi sjældent får de svar, vi leder efter...

Som jeg skrev om sidste søndag, har 2020 været et år, hvor jeg har forsøgt at bruge den ydre turbulens til at vende mit arbejdsliv på hovedet. Det har været en langsommelig proces, men der begynder at tegne sig konturer af noget andet nu. Det kommer til at kræve tid. Og måske bliver forandringen størst indadtil. Men er det ikke også det vigtigste?

Min erfaring er, at for at nyt skal opstå, er vi ofte nødt til at slippe noget andet. Det er det vacuum, mellem det vi har sluppet og det nye, som endnu ikke har vist sig, der får de fleste af os til ikke at give slip. Vi vil ha' det nye, vil ha' garantien, før vi slipper. Det er forbundet med stor ubehag at hænge der i det frie fald.

Vi vil ikke sige jobbet op, før vi har et nyt.

Vi vil ikke gå fra manden, før vi er i et nyt forhold. Eller har fået en garanti for, at vi kan klare os alene.

Vi vil ha' en færdig forretning, og fuld løn, før vi tør blive selvstændige.

Det sker desværre meget sjældent.

For mange af de længsler og drømme vi har, kræver tid. Og opmærksomhed. Vi skal gå med dem og lade dem vokse i os. Vi skal handle og se det folde sig ud. Måske i en anden retning end vi troede. Vi skal blive ved og se idéen modnes og vokse sig stærkere.

Som en lille baby, skal idéen eller længslen, have tid og omsorg, for at vokse sig stor og selvstændig. Faktisk er det heller ikke sikkert, at babyen skal vises frem, men blot holdes helt tæt, mens den er skrøbelig, lille og ny.

Men vores tid og kærlighed skal en lille baby have for at trives. 

Det er svært at gøre, mens vi har et helt liv at se til og tage os af. Jeg ved fra mange af mine klienter gennem tiden, at det kan være uhyre svært blot at skrive en god ansøgning til et nyt job, endnu være en uopfordret ansøgning til et job, der ikke eksisterer, samtidig med at vi halser os gennem et i forvejen fyldt liv. 

Faktisk mener jeg, at vi alle burde have, eller give os selv, 3 måneders tænkepause hver 10. år (og helt sikkert oftere, hvis det kan lade isg gøre) til at tjekke ind og finde ud af, om vi er på rette vej, om vi er klar til noget andet og om vi stadig lever et sandt liv. 

En pause. 

Og det betyder ikke, at vi skal hive stikket på hele livet. Men blot give os selv åndehuller til at tjekke ind. 

Jeg tror, Corona var sådan en pause for mange. At blive sendt hjem og være frataget muligheden for støj på ydersiden, tvang os til at kigge indad. Og komme i kontakt med længslerne. Nogle belsuttede at flytte på landet. Andre at sige jobbet op. 

Jeg besluttede at sætte mit hjertebarn, GruppeFacilitator Uddannelsen, i bero. På ubestemt tid. Måske vidste jeg godt, at tiden var inde til noget andet. 

Men efterspørgslen efter uddannelsen var der også på den anden side. Og derfor har jeg besluttet at afholde uddannelsen igen. Med start i april 2021. 


Men noget andet er også blevet tydeligt. Det bliver det sidste hold. For i mellemtiden viste nyt sig. Og med den pause og ro, som opstod i foråret, opdagede jeg, at noget havde skiftet indeni.

Derfor, hvis du skal uddannes GruppeFacilitator, er det nu, du skal slå til. 

Du kan læse alt om uddannelsen her


Jeg har lavet ny struktur, som jeg glæder mig vildt til at afprøve. Intense internater, hele 3 dage ad gangen. Og undervisning på zoom hver uge ind i mellem. Jeg er overbevist om, at det skaber effektivt momentum og kontinuerlig læring. Også i den personlige udvikling, som er så vigtig på GruppeFacilitator Uddannelsen.

Fordi det mere end noget andet, er en uddannelse, der lærer dig at være dig, som facilitator. Fordi det faktisk er det, der skal til for at skabe et trygt rum og holde alt det, der kan opstå. 

Det arbejde bliver jeg aldrig færdig med.

At få lov at fremkalde det, der allerede er, er et kæmpe privilegium. Det handler om at skrælle lag af, så du står helt rent. Når andre kan mærke dig, kan du facilitere alle rum. 


Der har været et par spørgsmål i forbindelse med den nye uddannelse, som jeg gerne vil besvare.

Får jeg mindre undervisning, fordi det nu er internater?
Nej, du får faktisk mere. Det er lange undervisningsdage, fordi vi ikke skal bruge tid på transport. Desuden gør det noget særligt for gruppe-dynamikken. Prisen er den samme og du får tre skønne internater OG flere undervisningstimer samlet. 

Hvorfor kan jeg ikke betale i 5 rater, hvis jeg først tilmelder mig i januar?
Som solo-selvstændig med store udgifter til internater mv. er jeg nødt til at have alle pengene i hus, inden uddannelsen begynder. Derfor kan du her i november betale i 5 rater. Derefter er det kun muligt at betale i 3 rater eller selvfølgelig hele beløbet på én gang. 

Er det muligt at reservere plads nu og betale til næste år?
Ja. Du indbetaler et depositum på kr. 4.000,- som fratrækkes fakturaen på det resterende beløb, som du modtager i begyndelsen af det nye år. 

Du kan læse om datoer og andet praktisk her


Hvis du gerne vil med, foreslår jeg en personlig og afklarende samtale på telefon, også hvis spørgsmålene er af praktisk karakter. Eller du er i tvivl om uddannelsen er den rette for dig.

Du kan aftale en samtale på mail@lykkerix.dk eller blot ringe på 2618 6896.

Og så er jeg virkelig nysgerrig; hvad går du og tumler med at slippe, fordi du ønsker at skabe noget nyt? Besvar blot mailen her. Nogle gange kan vi skabe en fin klarhed, og tage temperaturen på længslen, ved at skrive det ned. Og jeg lover at passe på din baby, som var det min egen.


Kærligst, 


P.S. NY EPISODE UDE NU. 3. episode af Følsom handler om Bulder & Brag - følelsesmæssigt oprør på indersiden. Om hvordan vi kommer til at aflæsse vores indre følelsesliv på andre, hvis vi ikke tager ansvar for det. Lyt med på Itunes, Spotify, Stitcher eller lige her på lykkerix.dk/podcast.