From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Denne øvelse kan gøre forskellen for dit 2022


Kære Læser,

Du kan stadig nå det. Januar er ny og sprød. Og året kun lige begyndt. Det jeg mener, er selvfølgelig nytårsrefleksionen. 

Måske er hverdagen ved at indfinde sig igen og derfor er der faktisk mere tid til refleksion?

Hvis ikke, så pyt. Året 2022 bliver sikkert lidt af det hele. Præcis ligesom de foregående. 

Men har du lyst, kan du stadig hente nytårsrefleksionen lige her. 

nytårsrefleksion_lykkerix_2021.pdf


Hvorfor egentlig gøre status og tage stilling?

Jeg har ikke lavet min refleksion så koncentreret i år. Brugt en time d. 30. december sammen med kæresten, skrevet disse to nyhedsbreve (ét om 2021 og dette om 2022) og så har jeg lavet en hurtig refleksion med min søn i bilen. Og det er nok. Det behøver ikke være en roman. Eller en tidssluger. 

Men det har en effekt. Ganske enkelt handler det om fokus. Og taknemmelighed.

Hvad vi skal skrue op for og ned for. I en anden nytårsrefleksion jeg lavede i sidste uge, var det spørgsmål, som gjorde størst forskel: "Vær helt ærlig, hvad fungerer ikke længere?"

Den slags refleksioner gør en forskel. Ikke kun privat. Men også i min forretning. 

Det er også derfor jeg i år tilbyder et mentor-retreat i slutningen af januar. Fordi jeg mener, det er værdiskabende og afgørende at lave de samme refleksioner i vores forretning.

Hvad skal der mere af? Hvad er du færdig med? Hvad fungerede? Hvad gjorde ikke? Hvad længes du efter? 

Og jeg har med vilje placeret retreatet i slutningen af januar. Hvor euforien og alle nytårsfortsætterne er forsvundet i hverdagens insisteren. Det er der, vi kan trække i arbejdstøjet. 

Jeg har 5 pladser tilbage. Måske én af dem skal være din?


Min nytårsrefleksion

Indtil da kan du måske lade dig inspirere af min nytårsrefleksion for 2022.

Måske har du lavet din egen? Så del endelig inde i FB-gruppen. Over de næste dage gennemgår vi sammen de tre spørgsmål.  

Hvis ikke, så husk, 10 minutter gør også en forskel. 

Mine ønsker for 2022 er...

 • At bygge mere fundament og tryghed. Det betyder fokus på opsparing, gode økonomiske valg i hverdagen og hvad der egentlig gør at jeg føler mig rig.

 • At være mere kreativ. At strikke har mindet mig om, hvor godt det er for mig at skabe noget. Jeg vil også skabe plads til udvikling og skabertrang i min forretning i år. 

 • At læse mere. Lige nu lytter jeg til bøger, når jeg strikker. Men jeg vil også tilbage til siderne og ordene på papiret. 

 • At komme endnu tættere på hvad sundhed er for mig. Jeg har været i gang og har flyttet mig, men der er mange (trodsige) overbevisninger om min krop, som jeg langsomt arbejder mig igennem. 

 • At øve mig på at skabe plads til mig selv og mine behov i en hverdag, hvor jeg har været alt for god til at tage mig af andres og fixe alt og ingenting. Nu må det stoppe. 

 • Ro. Så enkelt som det. Ro på. Det har være turbulente år og det er stadig svært for mig helt at tro på, at ro er noget godt. Så derfor er jeg ofte på vej videre og det skaber uro. Så i 2022 skal jeg være lige her. Og nyde hverdagen. 

 • Og når der er ro på og fundamentet er stabilt, bliver der plads til små smutture. Jeg vil tage ungerne på tur, min kæreste på tur og jeg vil ud og se Danmark og lidt af verden og andre mennesker efter et indadvendt hjemmeår. Ikke kun på grund af corona, men også på grund af mig og mine behov. 

 • At jeg opdager når perfektionisme bliver et skjold, som beskytter mig mod at gå i gang med det, der er aller vigtigst for mig. 

De tre vigtigste ting jeg vil have fokus på i 2022...

 • Mig selv. Det er svært for mig blot at skrive. For jeg synes jeg har meget fokus på mig selv. Men. Måske har jeg alligevel ikke taget mig selv helt alvorligt. Eller mine behov i hvert fald. Og slet ikke på den lange bane. Jeg er virkelig god til quick fixes, men resultater på den lange bane, som kun er for mig, dem har jeg stadig til gode at vise mig selv. Et eksempel kunne være min krop og nervesystem, et andet kunne være mine skriverier. Det kræver, at jeg møder op hver dag, eller næsten hver dag, over en lang periode og der er noget i mig, der ikke tror på, jeg kan det. I hvert fald ryger den slags projekter, så snart andres behov melder sig. Det vil jeg gerne ændre. 

 • Voksenliv. Og med det mener jeg både økonomisk sunde beslutninger, også på den lange bane, jeg mener voksenhed, når jeg bliver ramt i min intime relation og bliver taget med af de barnlige reaktioner og tålmodighed i forhold til de lidt større resultater, jeg gerne vil skabe. Når jeg skriver det her, er der et trodsigt barn, som dømmer det ude som kedeligt, men jeg minder mig selv om, at fundament er tryghed og modet til at tåle er hele nøglen.

 • Lethed. Når fundamentet er på plads, er det nemmere at være let. Jeg vil grine, lege, skabe, være ude og rejse. 


Mit ord / løfte for 2022 skal være...

Fundament

Som du kan se fungerer ovenstående tre spørgsmål lidt som en tragt. Hvis vi skal lykkes med det, vi sætter os for, så skal det være enkelt og nemt at huske. Ellers er det glemt, inden vi skriver februar. Svarene på de tre ovensteånde spørgsmål må ikke være for forskellige, så er der sjældent kongruens og/eller der bliver for meget at gabe over.


Der synes allerede at være noget med lethed og fundament i dette år, som gør mig glad og gør mig godt. Jeg håber, det samme for dit 2022. 

Du ønskes et smukt, fredfyldt og fabelagtigt godt nytår.  

Kærligst,

 

PS. I dag har vi langt om længe sat årets vandre-retreat til salg. Denne gang afholdes det i Nordsjælland, nærmere bestemt omkring Tisvilde. Hvis du vil med, kan du tilmelde dig her. Men vent ikke for længe. Der plejer at være rift om pladserne.