From: Lykke Rix <mail@lykkerix.dk>
Subject: Den vigtigste beslutning du kan træffe...

 

Kære , 

Einstein sagde, at den vigtigste beslutning, du kan træffe her i livet, er, hvorvidt du tror, verden er et venligt eller et fjendtligt sted.

Jeg ved godt, hvad du vælger. 

Jeg ved også, at når jeg spørger dig, om du kommer fra frygt eller fra tillid, så svarer du tillid.

Det kan jeg godt forstå.

Det lyder også så meget rarere.

Og i vores kultur og samfund er vi ikke opdraget til at måtte være bange, for "der er jo ikke noget at være bange for", som vi fik at vide, da vi var små (endnu én af de rationaler, som ikke har meget at gøre med de følelser, vi føler).

Men.

Hvis nu, jeg boede i din lomme en dags tid og havde en lille "buzzer", som jeg trykkede på, hver gang du traf en beslutning fra frygt (eller kontrol som ofte er signalet i din hverdag, hvor du "jo" ikke er bange), er jeg ret sikker på, at jeg ville kunne "buzze" dig et par gange i løbet af dagen. 

Hvis det ikke ligner kontrol, så er det måske den der søgen efter garantier, eller forsøget på at regne den ud, som bliver dit signal om, at du måske alligevel ikke lever så tillidsfuldt her i verden, som du går og tror. 

Tillid er noget at det sværeste. Det handler om tilliden til dig selv, til andre mennesker og til livet. 

Det modsatte er frygt. Det kommer til udtryk i relationen til os selv som præstation (følelsen af, at det aldrig kan blive helt godt nok), relationen til andre som fravær af sårbarhed (for man ved jo aldrig, hvornår den anden "slår til", håner eller forlader) og i relationen til livet, som kamp.

Kampen kunne lyde sådan her:

  • "jeg skal gøre mig fortjent til at være her"

  • "man skal yde før man må nyde"

  • "der er ikke nok til alle" (tid, penge, kærlighed succes)

  • "det er en konkurrence" - altså der er en vinder og en taber, én der er rigtig og én der er forkert.


Tillid er det sidste pejlemærke i Følg dit Indre Kompas og på mandag har vi derfor været hele vejen rundt i Kompasset. Første gang. 

Om 14 dage starter vi nemlig forfra igen. For livet er ikke trinopbygget. Det er cirkulært. Derfor er Kompasset heller ikke en opskrift men pejlemærker, du skal kende for at kunne navigere på din inderside. 

Tillid er det sidst pejlemærke. Og egentlig mener jeg, at det kan stå alene. Fordi det, som Einstein også siger, er så grundlæggende for vores livskvalitet. 

Derfor, hvis du kun skal med til ét Tjek Ind morgenmøde, så lad det være dette. 


Tjek Ind mandag kl. 8.30-10

Det er ikke bare en givtig måde at starte ugen på.

Det er også en god måde at starte det nye årti på. 

Med tillid. Til dig selv, til andre og til livet.

Du kan lære det. For det handler først og fremmest om bevidsthed. Og den får du på mandag til Tjek Ind. Et tjek ind med din inderside, så du kan lære at skelne mellem frygt og tillid. 

Og træffe det - bevidste - valg, som Einsten mener er den vigtigste beslutning, du træffer her i livet.

Ja-tak, jeg vælger tillid til mig selv, andre og livet!

 
Jeg håber, vi ses på mandag. Vil du læse mere om Tjek Ind, gør du det lige her.

 
Kærligst,